Skip to main content
Nieuws

Afpersing bedrijfsleven

By 23 januari 2020april 13th, 2022No Comments

Het bedrijfsleven kan een interessante prooi voor afpersers zijn. Detailhandel, horeca, webwinkels, banken, dienstverleners, bouw en industrie, energiemaatschappijen; alle type ondernemingen kan het overkomen dat ze worden afgeperst. Het kan zowel grote als kleinere bedrijven overkomen: van zzp-er tot multinational.

Afpersers kunnen geld, goederen of diensten eisen. Daarbij kunnen zij dreigen geweld te gebruiken, schade aan te richten, producten te vergiftigen, informatie openbaar te maken of de bedrijfsvoering plat te leggen. De schade door afpersing kan groot zijn, niet alleen materieel maar ook psychisch en soms zelfs fysiek.

Bureau Beke voert voor het ministerie van Veiligheid & Justitie een wetenschappelijk onderzoek uit naar afpersing van het bedrijfsleven. Met dit onderzoek wordt deze vorm van criminaliteit in beeld gebracht zodat de aanpak versterkt kan worden.

Vragenlijst voor ondernemers
De ervaringen en meningen van ondernemers ten aanzien van afpersing zijn van groot belang. U levert een belangrijke bijdrage aan het onderzoek als u de vragenlijst op deze website invult. Het kost ongeveer 10 tot 15 minuten van uw tijd. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt en uitsluitend gebruikt voor het wetenschappelijk onderzoek. Indien u (vertrouwelijk) verder wilt praten over het onderwerp kunt u aan het einde van de lijst uw contactgegevens achterlaten.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.