Skip to main content
Belangrijk

Installateurs en verzekeraars willen af van brand door kortsluiting

By 23 januari 2020No Comments

01-2018 Installateurs en verzekeraars binden de strijd aan met kortsluiting in bedrijfspanden door ondeugdelijke, elektrische installaties middels de NTA 8220. Brandje hier, brandje daar. Wie denkt dat het affikken van een bedrijfsgebouw zelden voorkomt, komt bedrogen uit. Ten minste als we verzekeraars en installateurs mogen geloven. Volgens hen richten bedrijfspanden ieder jaar voor miljoenen schade aan. Doodzonde, vindt Uneto VNI. Vooral omdat een groot deel van de ellende te voorkomen is. “Afgelopen zomer gingen onder meer enkele stallen in vlammen op, waarbij veel dieren omkwamen. Ondeugdelijke elektrische installaties zijn een belangrijke oorzaak van zulke branden.” Download hier het volledige artikel