Skip to main content

MKB Laden biedt gratis laadadvies aan 20 bedrijven (MKB) in Utrecht die willen overstappen naar elektrisch vervoer. Vanaf 1 januari 2025 wordt in Utrecht een zero-emissiezone ingevoerd, samen met 28 andere gemeenten. Daarom is het belangrijk dat ondernemers overstappen naar alternatieve vormen van vervoer, zoals elektrisch vervoer.  
 
MKB Laden helpt het MKB bij het vinden van geschikte laadpalen, adviseert over het installeren van de laadpalen en het kiezen van een betrouwbare aanbieder. Mkb’ers met eigen parkeerterrein of gedeeld terrein in de gemeente Utrecht kunnen zich vrijblijvend aanmelden via utrecht.nl/laadadviesmkb. Ook eigenaren van gebouwen met meerdere bedrijven kunnen zich aanmelden. Binnen 10 weken ontvangt de ondernemer een op maat gemaakt advies. 
 
Elektrische laadoplossingen 
Het aantal elektrische voertuigen neemt snel toe. Vanaf 2030 zijn alle nieuwe auto’s emissieloos, waarvan een groot deel batterij-elektrisch. Het is belangrijk voor bedrijven om zich goed voor te bereiden op deze elektrische toekomst en de laadinfrastructuur goed te regelen. Het is verstandig om te kiezen voor een aanbieder die een toekomstbestendige oplossing biedt. MKB Laden helpt hierbij en ontzorgt de ondernemer. 
 
MKB Laden is een initiatief van EVConsult en gemeente Utrecht.