Skip to main content

Voedselbankplus Leidsche Rijn werkt als een vrijwillige particuliere stichting zonder enige vorm van subsidie of fondsen. Hun donateurs zijn de wijkbewoners, scholen, kinderdagverblijven, kerken en ondernemers. Door hun onvoorwaardelijke steun kunnen zij nu al 20 jaar bestaan en openen zij dit jaar een nieuwe locatie in De Meern.
Zij zijn niet blij mee met deze ontwikkeling, omdat dit inhoudt dat de armoede groeit en daardoor de voedselbank noodzakelijk is.

Op dit moment heeft de Voedselbankplus een sociale winkel in de wijk Terwijde, daar kunnen mensen d.m.v. een puntensysteem winkelen bij hen als zij financiƫle problemen hebben.
De professionals van hulporganisaties helpen mensen met problemen en zij ondersteunen met voedsel en ook met kleding. Specifiek ondersteunen zij ook kinderen die in armoede leven. Bijvoorbeeld met: laptop, schoolspullen, schoenen, kleding, verjaardag en alle zaken waar er geen geld voor is, maar wel noodzakelijk zijn om normaal op te groeien.

De Voedselbankplus is op zoek naar een kosteloze ruimte waar zij 1x per week nieuwe producten, veelal kleding, kunnen verkopen voor een klein bedrag. Dit is bedoeld voor mensen van de voedselbank en eventueel UPAS-klanten in hun wijken. Zij zijn afhankelijk van wat ze krijgen aan restantproducten die anders vernietigd zouden worden. Er is geen winstoogmerk en dat kan ook niet conform afspraken met de leveranciers die ook komen meehelpen.

Wie kan hen helpen aan een kosteloze ruimte?
Als u een ruimte ter beschikking heeft, dan komen zij graag met u in contact.

Bij voorbaat dank namens de Voedselbankplus Leidsche Rijn. Lees hier meer over de Voedselbankplus Leidsche Rijn.