Skip to main content

In februari 2024 heeft Rijkswaterstaat aangegeven meerdere grote onderhoudswerkzaamheden rondom Utrecht uit te voeren. Een van deze werkzaamheden is het aanbrengen van nieuwe verlichting in de vier tunnelbuizen van de Leidsche Rijn tunnel (A2).

In maart 2024 is de eerste parallelbuis A2 richting ‘s-Hertogenbosch voorzien van nieuwe verlichting. Dit is succesvol verlopen. In mei 2024 begonnen de werkzaamheden in de tweede parallelbuis A2 richting Amsterdam.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn gestart op 3 mei 2024. De aannemer vervangt de verlichting van de parallelbuis A2 richting Amsterdam. Hieronder staat de laatste van de drie weekenden dat de parallelbuis A2 richting Amsterdam dicht zal zijn:

Vrijdag 24 mei 20:00u tot maandag 27 mei 06:00u

  • Leidsche Rijn Tunnel, parallelbuis oost afgesloten.
  • Het verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via af- en toerit 5, Route B en U20.

Bereikbaarheid

RWS geeft voor de start van elk werkweekend aan wat u eventueel voor hinder kunt verwachten. Dit doen zij via informatiepanelen boven de wegen (drips), lokale en sociale media. Tijdens de werkweekenden worden omleidingsroutes aangegeven.

Het St. Antoniusziekenhuis Utrecht Leidsche Rijn blijft altijd bereikbaar, mogelijk via een omleidingsroute.

Vervanging verlichting Leidsche Rijntunnel (A2)

Het vervangen van de verlichting duurt drie weekenden per parallelbuis en vijf weekenden per hoofdbuis. Tijdens een werkweekend wordt één tunnelbuis afgesloten. Doorgaand verkeer in dezelfde richting is mogelijk via de tunnelbuis naast de werkzaamheden.

Achtergronden werkzaamheden

De verlichting in de Leidsche Rijntunnel is inmiddels 14 jaar oud en bereikt het einde van haar levensduur. Het is daarom noodzakelijk om deze te vervangen. Hiervoor gebruiken we duurzame en energiezuinige LED lampen, die zorgen voor een rustig wegbeeld.

Overige tunnelbuizen

De verlichting in de overige tunnelbuizen van de Leidsche Rijntunnel wordt later dit jaar vervangen. Wanneer dat is, hangt af van de andere werkzaamheden aan de wegen rondom Utrecht. Houd daarom de projectpagina in de gaten voor informatie over de verdere planning van de Leidsche Rijntunnel.

Indien u vragen heeft met betrekking tot de werkzaamheden in de Leidsche Rijntunnel kunt u contact opnemen met Anne-Lotte Rietberg (Adviseur Omgeving – Samenwerking Landelijke Uitvoering)
(E: annelotte.rietberg@rws.nl)