BKO Bedrijven: Merwede Springs

Merwede Springs is een toonaangevende Europese verenfabrikant met passie voor kwaliteit en innovatie. Onze geschiedenis gaat terug naar 1954, na jarenlange ervaring te hebben opgedaan in het maken en ontwikkelen van techenische veren heeft de heer W. van den Heuvel Merwede Springs opgericht. In 2002 heeft de heer W.J. van den Heuvel (3e generatie) het familiebedrijf overgenomen. 

Vanaf 1954 hebben we ons gecommitteerd aan het leveren van hoogwaardige veren die voldoen aan de strenge normen van de industrie. We hebben een modern machinepark en een getalenteerd team van professionals die zich inzetten voor onze klanten. Door het bundelen van de krachten van drie verenfabrieken en een handelsonderneming kunnen wij als Merwede Springs een compleet scala aan auto-, motor-, en industriële veren produceren en leveren. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het verwaardigen van hoogwaardige en kwalitatieve band- en draadproducten nagenoeg onbeperkt.

Vanaf het begin van de jaren ’80 produceert Merwede Springs verlagingsveren en heeft een zeer uitgebreid assortiment opgebouwd met voor bijna elk automodel een passend set. Deze sets worden in ons eigen ontwikkelcentrum ontwikkeld en vervolgens in de fabriek geproduceerd. Een unieke combinatie omdat het gehele proces van ontwikkeling tot eindresultaat onder één dak plaats vindt. Ook leveren wij wereldwijd aan vele specialisten op het gebied van schokbrekers/vering binnen de after-market voor motoren. 

Graag presenteren wij ons tijdens de Open Bedrijvendag als bedrijf en werkgever in de regio!

We zijn erkend leerbedrijf en bieden de volgende crebo’s aan;

25132 (junior) accountmanager
25253 assistent installatie- en constructiewerker
25134 Commercieel medewerker
25306 Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw
25335 Mechanisch operator A
25336 Mechanisch operator B
25148 Medewerker marketing en communicatie

Daarnaast bieden wij diverse BBL trajecten en stageplekker aan, bijv. voor de opleiding Operator A & B van het ROC in Nieuwegein en HBO automotive.

www.merwede-springs.nl

Molensteyn 17
3454 PT Utrecht