Skip to main content

Meldingen zijn een belangrijke manier voor burgers om hun zorgen over de leefbaarheid van hun gemeenschap kenbaar te maken aan lokale autoriteiten en instanties. Of het nu gaat om afval, vervuiling, groenonderhoud, reparaties, obstakels, verkeer, wegwerkzaamheden, bouwoverlast, straatintimidatie, graffiti, woonfraude of bedrijven die zich niet aan milieuregels houden, iedereen kan een melding indienen om zo bij te dragen aan een betere en veiligere omgeving 

Het melden van overlast, vervuiling, onveilige verkeerssituaties, en andere problemen kan soms verwarrend als je niet weet waar je naar toe moet bellen. Om u te helpen kunt u hieronder een lijst vinden met verschillende instanties waar u terecht kunt voor het doen van meldingen.

  1. 112 Politie | Ambulance | Brandweer

Als er sprake is van gevaar, gewonden of brand, kunt u 112 bellen. Dit nummer is bedoeld voor noodgevallen en is 24 uur per dag bereikbaar. U kunt ook 112 bellen bij diefstal, beroving of een overval, inbraak van woning, auto of een verdachte situatie, mishandeling, geweld of vechtpartij en vermoedens van drugshandel.

  • 0900 8844 Geen spoed, wel politie

Als het niet dringend is maar u wel de politie wilt spreken, kunt u 0900 8844 bellen. Dit nummer is bedoeld voor situaties waarbij geen spoed is vereist. U kunt 0900 8844 bellen als u getuige bent geweest van diefstal, mishandeling, een ongeval of vechtpartij, als u jongerenoverlast of geluidsoverlast ervaart.

  • Wijkagent Industrie en Ondermijning Rik Heijs

Maakt u zich zorgen over zaken op het bedrijventerrein Oudenrijn en wilt u dit bespreken met de wijkagent Rik Heijs, neem dan contact met hem op via 06- 13 70 84 82 of rik.heijs@politie.nl.

  • 14 030 Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht heeft een speciaal nummer voor verschillende meldingen. U kunt 14 030 bellen als u last heeft van jongerenoverlast, drugsoverlast, geluidsoverlast, vernieling, vervuiling en afval, onveilige verkeerssituaties of straatintimidatie. Ook kunt u een online melding doen via de Slim Melden Utrecht app of via de website op www.utrecht.nl/melding.

  • 0800 7000 Meld Misdaad Anoniem

Als u iets wilt melden over criminaliteit zonder uw naam te noemen, kunt u 0800 7000 bellen. Dit nummer is bedoeld voor mensen die anoniem informatie willen doorgeven over bijvoorbeeld drugshandel of andere criminele activiteiten. U kunt ook online een melding doen via www.meldmisdaadanoniem.nl.

  • 0800 2000 Veilig Thuis

Als u vermoedens heeft van huiselijk geweld, kunt u 0800 2000 bellen. Dit nummer is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben of zich zorgen maken over huiselijk geweld. Veilig Thuis is 24 uur per dag bereikbaar en biedt hulp en advies aan slachtoffers, daders en omstanders.

  • 0800 1205 Meldpunt Zorgwekkend Gedrag

Als u zich zorgen maakt over iemand die in de war lijkt, of iemand die niet meer voor zichzelf lijkt te zorgen, kunt u 0800 1205 bellen. Dit nummer is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben of zich zorgen maken over zorgwekkend gedrag. Het meldpunt kan u verder helpen bij het vinden van de juiste hulp.